Tomatsuppe med superpowers
2
porsjoner30
minutesHar du lyst på en digg tomatsuppe så er denne the way to go, spør du meg. Den blir blir fyldig og god, og er proppet med bra grønnsaker. Topp med hvite bønner og egg, og vipps så har du et stykk digg måltid. Jeg bruker alltid en god kraft, da får du inn litt ekstra byggeklosser fra gelatin/kollagen i tillegg. Slår jo aldri feil å servere med et rykende ferskt surdeigsbrød heller, om du har det på lur.
Ingredients
2 ss 2 olivenolje
1/2 1/2 chili
1 stor 1 gul løk
2-3 2-3 hvitløksfedd
2 ss 2 tomatpuré
1 1 grønn squash
1 1 spisspaprika
5 dl 5 vann
2.5 dl 2.5 kraft (Kyllingkraft er brukt i oppskriften)
1 ts 1 havsalt
1 ts 1 oregano
1 bokser 1 hakkede tomater
1 ss 1 eplecideredikk
- Topping
4 4 bløtkokte egg
1 boks 1 store hvite bønner
1 klype 1 chiliflakes
2 ss 2 hakket fersk basilikum
3 ss 3 god olivenolje.
Directions
- Hakk løk, hvitløk og chili og ha det sammen med olivenolje i en kjele og la det surre på svak varme til løken mykner. Ha oppi tomatpure og surr litt videre.
- Hakk squash og paprika i chunks og tilsett i kjelen. Tilsett så hakkede tomtar, vann og kraft og la det putre på svak varme til grønnsakene er møre, ca 15 minutter (gjerne lengre om du har tid, da vil du bare få en dypere smaksprofil).
- Bruk en stavmikser til å kjøre suppa til en glatt røre, og la det småputre i 5-10 minutter.
- Tilsett epleedikk mot slutten og smak til med salt/pepper.
- Topp så med egg, hvite bønner, chiliflakes og basilikum og avslutt med en god klunk olivenolje. En surdeigblings på siden er heller ikke feil.
Notes
- Denne kan du fint oppbevare på en lufttett boks i kjøleskap i inntil 3 dager. Den kan også fungere utmerket som pastasaus på dag 2 og 3 ved at du varmer den opp igjen og lar den koke ned med. Smaken blir nesten bare bedre for hver dag som går.