Test, don’t guess!

Ingeniøren i meg elsker å være detektiv og forsøker å nøste opp ditt spesifikke tilfelle, slik at jeg kan optimalisere for nettopp deg. Et nyttig verktøy jeg bruker flittig er ulike tester, så man unngår å stikke fingeren i lufta og å bare gjette.

Metabolomix+

DUTCH Complete eller Plus

DUTCH Complete er en presis og omfattende hormonanalysetest som bruker urinprøver for å evaluere hormonbalansen i kroppen (for begge kjønn). Testen gir detaljert informasjon om nivåene av steroidhormoner, melatonin og organisk syre, og gir dermed et helhetlig bilde av hormonbalansen. Kan være med på å avdekke ubalanser som kan påvirke energinivå, stressrespons eller ytelse. Testen kan også gi indikasjoner på søvnkvalitet ved å evaluere melatoninproduksjonen.
DUTCH Plus gir i tillegg til det over svar på CAR (cortisol awakening response), som kan være med på å avdekke ubalanser i HPA-aksen.

Selv om andre laboratorietester kan rapportere “normale” nivåer av fri kortisol gjennom dagen, betyr ikke det alltid at alt fungerer som det skal. Ved å samle spyttprøver umiddelbart etter våkning, samt i minuttene og timene som følger, kan man evaluere CAR og HPA-aksen på en måte som ikke kan vurderes bare gjennom urinprøver. DUTCH Plus kombinerer den detaljerte analysen av DUTCH Complete med CAR-resultatene for å gi et utvidet bilde.

DUTCH Cycle Mapping

DUTCH (Dried Urine Test for Comprehensive Hormones) Cycle Mapping fokuserer på å kartlegge hormonelle endringer gjennom menstruasjonssyklusen hos kvinner. Denne testen gir detaljer innsikt i hormonell variabilitet gjennom ulike faser av syklusen, og kan være spesielt relevant for å forstå hvordan menstruasjonssyklusen påvirker trening. Hormonvariabilitet kan også påvirke metabolsk respons og næringsbehov. Ved å forstå disse svigningen kan ernæring og trening tilpasses bedre. Det kan være verdifullt for deg som ønsker å optimere helse, ytelse og velvære gjennom en helhetlig tilnærming.

Nutrigenomics testing

Med nutrigenomics-testing kan vi avdekke hvordan våre kosthold- og livsstilsvalg samhandler med våre gener for å påvirke vår helse. Dette betyr at det som fungerer for én person ikke nødvendigvis er den beste løsningen for en annen.

“One size doesn’t fit all”.

Nutrigenomics kan oversettes til norsk som “nutrigenomikk”. Dette begrepet kombinerer “nutrisjon” (ernæring) og “genomikk” (studiet av genomer), og viser til vitenskapen som utforsker samspillet mellom genene våre og ernæringen vi inntar.

Ved å ta en nutrigenomics-test får du innsikt i din unike genetiske sammensetning, som kan påvirke alt fra hvordan du metaboliserer visse næringsstoffer, til din risiko for visse helseutfordringer. Denne kunnskapen gir deg muligheten til å gjøre informerte valg om kosthold, livsstil og til og med trening, som er skreddersydd for å optimalisere din helse og velvære basert på din genetikk.

Spørsmål eller ønsker du å komme i gang?

Om du ønsker å bestille testene, får du muligheten til dette ved å booke en en av coachingtjenestene. Om du ønsker å komme i gang med ernærings- eller løpecoaching booker du tid til gratis infosamtale slik at vi kan bli bedre kjent.