Skreiceviche

Ceviche er tett opp mot det aller best jeg vet om. Det må være tangyness’en fra lime mikset med et spicy innslag av chili toppet med en god dose hakket koriander og en solid klype havsalt som gir den perfekte balansen for meg. Legg til litt mango for sødme, hjemmelagde tortillas for the crunch og en avocadokrem for å binde det hele sammen, og vipps så er man på god vei til flavour-heaven.

Skreiceviche

0 from 0 votes
Porsjoner

2

TIlberedningstid

1

hour 

30

minutes

Ingredients

  • 4 stk 4 saften av lime

  • 4 ss 4 fersk koriander

  • 300 g 300 skrei*

  • 1 ts 1 havsalt

  • 1 stk 1 hvitløksfedd

  • 1 stk 1 rød chili

  • 3 ss 3 olivenolje

  • 1 stk 1 mango skåret i terninger

  • Topping og tilbehør
  • 4 ss 4 Guacamole

  • 4 stk 4 Old el Paso Corn tortillas

  • 1 pinch 1 havsalt

  • 1 ss 1 olivenolje til pensling

  • 4 ss 4 Syltet rødløk (lages dagen i forveien). Alternativt kan du tilsette ½ rødløk skåret i tynne skiver i limejuicen.

Fremgangsmåte Ceviche

  • Press saften ut av limene, og ha det over i en bolle.
  • Kutt fisken i terninger på 1x1 cm og ha over i limejuicen.
  • Finhakk chili, hvitløk og koriander og ha dette over fisken i limejuice.
  • Add salt og rør godt rundt og ”klem” fisken lett ned i juiceblandingen. Settes kaldt i ca. 1 time, men fungerer fint etter 30 minutter også.
  • 15 minutter før servering tar du ut cevichen fra kjøleskapet og tilsetter olivenolje og rører lett rundt.
  • Topp gjerne med litt ekstra koriander om du ønsker og smak til med salt.
  • Hakk og mango i passe store terninger og server ved siden av.
  • Mens fisken godgjør seg lager du tortillaene.
  • Crispy Tortillas
  • Sett ovnen på 200 grader. Legg tortillaene på en bakepapirkledd plate. Pensle med tynt lag olje, og ha på en pinch havsalt. Stek i ca 15 minutter, til de har blitt svakt gylne i fargen. Kan variere fra ovn til ovn, så følg med. Avkjøles på rist, og deles i to eller fire til servering.

Notes

  • *hvit fisk bør ha vært frosset før du bruker det for å hindre bakterier. Bruk gjerne frosne torskefileter og skjær de opp rett før de er gjennomtint, da er det enklere å få kuttet de opp i fine terninger.