Peruviansk kyllingsalat
Porsjoner
4
Tid
40
minutesIngredients
100 gram 100 ukokt quinoa
3 stilker 3 vårløk
2 medium 2 spisspaprika
2 middels 2 søtpoteter evt ½ hokkaidogresskar
5 never 5 -grønnkål, grovhakket
1 ts 1 spiskummin
1 ss 1 eplecideredikk
2 ss 2 olivenolje
1/2 ts 1/2 salt
Noen kvern Noen pepper
- Topping
1 liten 1 jalapeno, hakket
3 ss 3 fersk koriander
1/2 1/2 lime, juice
- Dressing
1 stk 1 jalapenos
5 ss 5 hakket koriander
1 1 hvitløksfedd
1 dl 1 gresk yoghurt eller plantebasert yoghurt
1/2 1/2 lime, juice
1/4 ts 1/4 salt
2 ss 2 olivenolje
Directions
- Sett ovnen på 200 grader. Skjær søtpotet eller gresskar i terningstore biter, og snitt paprikaen på langs. Ha begge grønnsakene på en bakepapirkledd plate, topp med litt olivenolje + salt/pepper og stek i ca 25-30 minutter.
- I mens koker du quinoa etter anvisning på pakken.
- Men quinoa koker og grønnsakene steker i ovnen, lager du dressingen: Ha alle ingrediensene i en blender eller stavmikserkolbe og blitz til smooth røre. Smak til mot slutten med salt/pepper.
- Når quinoaen er ferdig har du oppi hakket grønnkål, vårløk, spisskumin, salt, peppers, eple-eddik og olivenolje og rører litt rundt slik at grønnkål og quinoa mikses godt. Ta de stekte grønnsakene ut av ovnen. Ha så over stekt søtpotet/gresskar og paprika. Hakk en jalapeno og litt fersk koriander og topp salaten sammen med valgfritt protein. Topp med saus og nyt!
- Salaten varer fint i en lufttett boks i kjøleskapet i 3 dager. Dressingen det samme.
Notes
- Denne er proppet med næring, smaker sjukt digg og varer i inntil tre dager i en lufttett boks i kjøleskapet. Perfekt å lage til middag en dag, og ha med til lunsj den neste.
- Tags salat