Peruviansk kyllingsalat

Peruviansk kyllingsalat

0 from 0 votes
Course: Lunch, Middag
Porsjoner

4

Tid

40

minutes

Ingredients

  • 100 gram 100 ukokt quinoa

  • 3 stilker 3 vårløk

  • 2 medium 2 spisspaprika

  • 2 middels 2 søtpoteter evt ½ hokkaidogresskar

  • 5 never 5 -grønnkål, grovhakket

  • 1 ts 1 spiskummin

  • 1 ss 1 eplecideredikk

  • 2 ss 2 olivenolje

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Noen kvern Noen pepper

  • Topping
  • 1 liten 1 jalapeno, hakket

  • 3 ss 3 fersk koriander

  • 1/2 1/2 lime, juice

  • Dressing
  • 1 stk 1 jalapenos

  • 5 ss 5 hakket koriander

  • 1 1 hvitløksfedd

  • 1 dl 1 gresk yoghurt eller plantebasert yoghurt

  • 1/2 1/2 lime, juice

  • 1/4 ts 1/4 salt

  • 2 ss 2 olivenolje

Directions

  • Sett ovnen på 200 grader. Skjær søtpotet eller gresskar i terningstore biter, og snitt paprikaen på langs. Ha begge grønnsakene på en bakepapirkledd plate, topp med litt olivenolje + salt/pepper og stek i ca 25-30 minutter.
  • I mens koker du quinoa etter anvisning på pakken.
  • Men quinoa koker og grønnsakene steker i ovnen, lager du dressingen: Ha alle ingrediensene i en blender eller stavmikserkolbe og blitz til smooth røre. Smak til mot slutten med salt/pepper.
  • Når quinoaen er ferdig har du oppi hakket grønnkål, vårløk, spisskumin, salt, peppers, eple-eddik og olivenolje og rører litt rundt slik at grønnkål og quinoa mikses godt. Ta de stekte grønnsakene ut av ovnen. Ha så over stekt søtpotet/gresskar og paprika. Hakk en jalapeno og litt fersk koriander og topp salaten sammen med valgfritt protein. Topp med saus og nyt!
  • Salaten varer fint i en lufttett boks i kjøleskapet i 3 dager. Dressingen det samme.

Notes

  • Denne er proppet med næring, smaker sjukt digg og varer i inntil tre dager i en lufttett boks i kjøleskapet. Perfekt å lage til middag en dag, og ha med til lunsj den neste.