Denne salaten kan du lage på kort tid, og den passer perfekt som tilbehør til nesten alt. Den passer også sjokkerende godt på sommeren, så ikke la deg lure av navnet. Den smaker minst like godt som den ser ut, og gir deg en skikkelig boost av antioksidanter. Jeg synes den passer ekstra godt til kylling eller laks, men her står du jo fritt til å velge selv.
Mer om gresskar
Gresskar har høyt innhold av betakaroten, som omdannes til vitamin-A. Vitamin A fungerer som en kraftig antioksidant som kan bidra til å bekjempe oksidativt stress og beskytte cellene mot skade. Gresskar har også et høyt innhold av kostfiber, som er gunstig for tarmhelsen og kan støtte vekst av de gode tarmbakteriene, regulere blodsukkeret og gi økt metthetsfølelse. Det har også et brukbart innhold av kalium, magnesium og mangagn som spiller en viktig rolle i cellefunksjon, energiproduksjon og immunsystemet.
Mer om brokkolispirer
Brokkolispirer har en ganske særegen smak, men er også skyhøyt på et stoff som heter sulforafan. Dette fytokjemikalet som er katogorisert som et isothiocyanat finnes i korsblomstfamilien, og kan fremme en kraftig antioksidantbeskyttelse, kan støtte ulike avgiftningsprossesser i kroppen og er potensielt betennelsesdempende.1