Vintersalat

Denne salaten kan du lage på kort tid, og den passer perfekt som tilbehør til nesten alt. Den passer også sjokkerende godt på sommeren, så ikke la deg lure av navnet. Den smaker minst like godt som den ser ut, og gir deg en skikkelig boost av antioksidanter. Jeg synes den passer ekstra godt til kylling eller laks, men her står du jo fritt til å velge selv.

Mer om gresskar

Gresskar har høyt innhold av betakaroten, som omdannes til vitamin-A. Vitamin A fungerer som en kraftig antioksidant som kan bidra til å bekjempe oksidativt stress og beskytte cellene mot skade. Gresskar har også et høyt innhold av kostfiber, som er gunstig for tarmhelsen og kan støtte vekst av de gode tarmbakteriene, regulere blodsukkeret og gi økt metthetsfølelse. Det har også et brukbart innhold av kalium, magnesium og mangagn som spiller en viktig rolle i cellefunksjon, energiproduksjon og immunsystemet.

Mer om brokkolispirer

Brokkolispirer har en ganske særegen smak, men er også skyhøyt på et stoff som heter sulforafan. Dette fytokjemikalet som er katogorisert som et isothiocyanat finnes i korsblomstfamilien, og kan fremme en kraftig antioksidantbeskyttelse, kan støtte ulike avgiftningsprossesser i kroppen og er potensielt betennelsesdempende.1

Vintersalat

0 from 0 votes
Servings

2

servings
Cooking time

40

minutes

Dette er den perfekte tilbehørssalaten. Den ha høyt innhold av fiber og gir en skikkelig antioksidant-boost.

Ingredients

 • 1 stykk 1 hokkaido-gresskar delt i 2x2 cm kuber

 • 1 ss 1 olivenolje

 • 1/4 ts 1/4 havsalt

 • 1/4 hode 1/4 rødkål finsnittet

 • 50 gram 50 brokkolispirer

 • 60 gram 60 Baby leaf salat eller annen grønn salat

 • 2 ss 2 finhakked koriander eller basilikum

 • 1 1 avocado

 • Tahinidressing
 • 4 ss 4 tahini

 • 1/4 ts 1/4 havsalt

 • 1 ss 1 olivenolje

 • 8 ss 8 kaldt vann

 • 1 ts 1 honning eller maple sirup

 • 1 ts 1 sitronsaft

Directions

 • Sett ovnen på 200 grader (gjerne varmluft). Skjær gresskaret i 2x2 cm terninger og ha over på en bakepapirkledd plate. Ha over olivenolje og litt havsalt og “masser” det godt inn. Stek i ca 30-35 minutter midt i ovnen. Snu gjerne en gang i løpet av steketiden.
 • Mens gresskaret steker lager du tahinidressingen. Bland alt i en skål eller liten blenderkolbe og miks til det har fått en jevn konsistens. Det kan virke litt klumpete til å begynne med, men dette kommer seg, så keep mixing!
 • Finsnitt rødkål og skjær avocado i tynne skiver.
 • Når gresskaret er ferdig danderer du alt i en bolle. Start med babyleaf mix eller annen salat sammen med rødkål, så topper du med gresskar, avocado, brokkolispirer og koriander har over litt tahinidressing. Passer perfekt sammen med alle typer protein etter min mening, så her er det bare å mikse inn det du måtte ha.
 1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32545803/ ↩︎