Søtpotetsuppe med ingefær

Søtpotetsuppe med ingefær

0 from 0 votes
Porsjoner

2

Tilberedningstid

30

minutes

Ingredienser

  • 1 stor 1 søtpotet, hakket i terninger

  • 6 stk 6 gulrøtter, hakket i terninger

  • 2-3 cm 2-3 ingefærrot finhakket

  • 1 lstk 1 gul løk, grovhakket

  • 1 dl 1 kokosmelk

  • 3-4 dl 3-4 vann eller kraft (juster for ønsket tykkelse)

  • 8 dråper 8 tabasco

  • 1 ss 1 eplecidereddik

  • 1 ss 1 olivenolje eller avocadoolje

  • 1 ts 1 salt, smak til etterhvert

  • Kikerter
  • 1 boks 1 kikerter

  • 1 ss 1 olivenolje

  • 1/4 ts 1/4 salt

  • 1/2 ts 1/2 paprikapulver

Directions

  • Hakk opp løken, og surr den i litt olje.
  • Ha over resten av ingrediensene bortsett fra kokosmelken og kok opp. La det putre til grønnsakene er møre, ca 15 minutter.
  • Når grønnsakene er møre bruker du en stavmikser og kjør ingrediensene sammen til en jevn masse. Tilsett kokosmelka og bland ytterligere. Synes du suppa er for tjukk nå, så kan du tilsette litt vann eller god kraft. Det er alltid best å tilsette litt for lite i begynnelsen, og heller øke slik at du får akkurat den tykkelsen du ønsker.
  • Kikerter
  • Sett stekeovnen på 220 grader. Hell laken av kikertene og fordel de utover en bakepapirkledd plate og har over litt olje + salt og paprikapulver (eller annet krydder etter ønske).
  • Stek i ca 20 minutter til de har fått litt farge og blitt crunchy. Avkjøles litt og toppes på suppa.
  • Server med sudeigsblings med avocado på for et mettende og næringsrikt måltid.

Notes

  • Suppa holder seg godt på en lufttett boks i inntil 3 dager. Her kan du jo adde inn hva du ønsker av proteiner. Hvit fisk passer svært godt til.