Oppdrag

Kaiseschmarrn til 16 pers in the making. Lavaze, Italia oktober 2020.

Har dere noen spesielle ønsker til dessert i dag,” spurte jeg i det utøverne var på vei ut dørapå vei til førsteøkta. Jeg var med det norske dame- og herrelandslanget i skiskyting på camp i oktober 2020. Vi var i Lavaze, Italia og jeg hadde et gigahotellkjøkken all by myself pga. covid-19. “Kaiserschmarrn,” var det en som svarte. Og jeg bare kaiser-sch-hva? Så da måtte jeg kryss-google (når man googler intensivt og sjekker ut minst ti ulike lenker så man får et overblikk over generell fremgangsmåte, men skjønner hvor man har slingrinsmonn og spillerom i en oppskrift, evt. ellers i livet!) slik at jeg kunne lære meg hvordan man lagde dette mesterverket – som kort oppsummert er nøye tillagde pannekaker som skal være fluffy, men som rett før servering skal maltrakteres og rives i stykker før det får et dryss melis over seg. Forstå det den som vil, men ok, la gå! Dessuten skulle pannekakene ha rom-soakede rosiner over seg, men alkohol hører jo ikke hjemme på treningsleir så da måtte jeg rett og slett gjøre et erfaringsbasert forsøk på å gjenskape smaken av rom. Det ble maplesirup, vann, med litt hint av kanel, kardemomme og nellik. Så jeg soaka noen rosiner i maple-sirup “rom’en” min og startet med eksperimentet med fluffy, opprivde pannekaker.

Siden den gang har det ballet på seg:

*Hvis du klikker på bildet så sender det deg rett til Insta-story for det respektive oppdraget.