Mer om meg

I 2015 sa jeg opp som ingeniør og gjorde en nødvendig karriereendring og startet Smart mat|Raske bein. I stedet for å bergene støttemurer, brokonstruksjoner og prosjektere fasaderehab, fordypet jeg meg i biokjemi og ernæring. I 2015 ble jeg ganske god på løping og tok en bronsemedalje på NM-halvmaraton og krysset målstreken på 1:18. I 2018 perset jeg og løp på 1:14 i København. Maratondebuten gjorde jeg i 2019 i Valencia og løp på 2:43:28. Nøyaktig tre år senere løp jeg det samme maratonet og løp på 2:43:38. Det gjorde meg selvfølgelig revansjelysten, så nå er prosessen i gang med å skrelle av noen minutter der.

Ved siden av løpinga har jeg lang erfaring med ulike hjemmekokkoppdrag, lunchkokkelering for bedrifter, oppskriftsutvikling og løpe- og ernæringscoaching. Du finner meg i den faste spalten “Ida’s Løpemat” i Runners World Norge og i 2018 lagde jeg en e-kokebok “Smart mat for raske bein”.

Noe av det mest spennende med jobben i Smart mat|Raske bein er tett oppfølging av kundene og å sette ting inn i system for den enkelte. Jeg føler meg priviligert som for eksempel får lov å ta del i veien mot et viktig løp eller å jobbe med adferdsendring i forbindelse med ulike ernæringsstrategier. Det som står på trening- eller kostholdsplanen er en viktig del, men jeg tror også at tett kommunikasjon og oppfølging/sparring er en viktig nøkkel for suksess. Målet mitt er alltid å få til en god kunnskapsoverføring og forståelse på hvorfor man gjør som man gjør, slik at kunden sitter igjen med en solid verktøykasse til slutt.

Fra 2020 har jeg også jobbet som performance chef for det norske skiskytterlandslaget, det britiske skilandslaget og jobber nå for EF Education EasyPost ved siden av løpe- og ernæringscoaching i Smart mat|Raske bein.

Jeg får energi av å varte opp folk og synes det er rått å være med på ulike treningsleirer eller konkurranser hvor jeg sørger for at utøverne får i seg de næringsstoffene de trenger for å yte og restituere optimalt.

Dessuten er det jo ikke hverdags å få teste ut skiskyting mellom lunsj og middag, stå i feed zone med Vinjerui på 5 mila under VM i Oberstdorf eller å være med i en av følgebilene i Lombardiet Rundt.

Om du har spørsmål, ikke nøl med å sende en mail til ida.bergslokken@gmail.com så tar vi en prat. Du kan også:

Bakgrunn

Utover det som er listet opp under er jeg svært opptatt av å fordype meg i nyeste forskning, samt å være med på ulike webinarer innen ernæring, nutrigenomics og biokjemi for å holde meg så oppdatert som mulig, for å kunne hjelpe deg best mulig!

2021: Diploma in Performance Nutrition (The IOPN) – (EQF Level 7/Master degree level)

2012: Sivilingeniør bygg (MSc) Høyskolen i Oslo + NMBU (Ås)

Relevante kurs, konferanser og CPD (Continual Professional Development)

2023-dd: Lifecode GX Nutrigenomics Practitioner Programme (ferdig Mars 2024)

2023: The First Urolitihin A Scientific Summit 2023. Online conference from Amazentis on mitochondria, Mitopure and healthy ageing.

2023: Healthy Muscle Ageing Conference, Liverpool John Moores University and Healthy Ageing Network.

2022: Food and our Genome: Nutrigenetics and Nutrigenomics. Online course from Monash University, Australia.

2021: International Sport + Exercise Nutrition Conference Online – three-day sports nutrition conference. 

2021: Female Athlete Conference – online nutrition conference on the female athlete with emphasis on performance, menstruation cycle, and mental health, Continuing Medical Education, Boston Children’s Hospital.

2021: DUTCH training – (Dried Urine Test for Comprehensive Hormones) course to become a DUTCH-test practitioner via Nordic Laboratories.  

2020: The World Wide Nutrition Conference – online nutrition conference by Asker Jeukendrup

2020: CompeatCon Sport Nutrition Conference Online by Alicia Edge fra Compeat Nutrition, Australia.

2020: Online Sports Nutrition Conference in three parts over six days by Charles Ashford and Dr. James Morehen. 

2020: Clean Sport Advisor Certificate from Anti-doping UK (UKAD) via IOPN Diploma

2017/2018: Online course in physiology, functional biochemistry and nutrition by Dr. Bryan Walsh (25 hours)