Lunchbowls
 
Preppetid
Tid å lage
Total tid
 
Av:
Antall porsjoner: 2-3
Ingredienser
Avocado
  • 1-2 avocado
  • Litt havsalt
  • Litt sitronskvis
Søtpotet
  • 1 stor eller to små søtpotet(er)
  • 1 ss paprikapulver
  • Litt cayennepepper
  • Salt
  • Pepper
  • En dæsj eplecidereddik
  • En god dæsj olivenolje
Quinoa
  • Hakket bladpersille
  • Hakket koriander
  • Hakket mynte
  • 1 pakke grønnkål
  • Litt spisskummin
  • Litt korianderpulver
  • Salt
  • Olivenolje
  • Sitronskvis
  • Reddikspirer
Ertehummus
  • ½ pose frosne erter
  • 2 bokser kikerter
  • 1 hvitløksfedd
  • Saften fra en sitron
  • 1 dl olivenolje
  • En god dæsj tabasco saus
  • salt
  • Pepper
  • Finhakket persille
  • 2-3 ss tahini
Aubergine
  • 1-2 aubergine
  • Spiskummin
  • Litt olivenolje
  • Litt epleeddik
  • Salt
  • Hakket bladpersille
Egg
  • Så mange du måtte trenge
Fetaost
Framgangsmåte
Søtpotet og aubergine
  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Skrell søtpotet og skjær i 1x1cm terninger.
  3. Krydre med paprikapulver, cayennepepper, salt, pepper og ha over olje og epleeddikk
  4. Fordel på bakepaprikkledd plate og sett det inn i ovnen i 30-ish min. Følg med!
Aubergine
  1. Skjær i skiver og så i to (halvmåner).
  2. Ha over krydder, olje og eddikk og fordel på bakepapirkledd plate og sett inn i ovnen i 30-35 min. Følg med!
Quinoa og grønnkål.
  1. Riv opp grønnkålen i passe store biter etter du har fjernet stilken. Ha over olivenolje og litt sitron og halvsalt og masser til den begynner å slappe av. Jepp!
  2. Kok qunioa etter anvisning på pakken og krydre med salt, malt koriander og spisskummin. Når ferdig tilsett massert grønnkål og ferske hakkede urter og rør rundt. Topp med Reddikspirer.
Ertehummus
  1. Ha alle ingrediensene i en foodprocessor eller blenderkolbe og blitz til smooth. Smak til med salt, pepper, sitron og tabasco.
Avocado
  1. Skjær opp i skiver, skivis over litt sitron og ha på havsalt.
Egg
  1. Kok egg slik du måtte ønske det. Jeg liker 7 min og 15 sek egg. Da er plommen fortsatt gyllen og akkurat passe runny. Synes det er ekstra digg med chiliflakes og salt på egget.
Recipe by SMART MAT | RASKE BEIN at https://smartmatraskebein.no/2018/02/veggie-lunchbowl-egg/