Ramennuddelsuppe
 
Preppetid
Tid å lage
Total tid
 
Av:
Antall porsjoner: 2
Ingredienser
  • TIL SUPPA
  • 2-3 ss olje å steke i (brukte avokadoolje)
  • 1 chili
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefærrot
  • 1 liten gul løk
  • 4 stilker vårløk
  • 1 stilk sitrongress
  • 250-300 g aromasopp eller annen sopp
  • Fersk koriander
  • En god kraft, jeg brukte 2,5 dl kyllingkraft fra Stange (de beste er geleaktig, da får du i det en god dose kollagen)
  • 4 ganger så mye vann som kraft
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss riseddikk eller annen hviteddik
  • En klype salt
  • Litt pepper

  • TIL KJØTT/TOFU
  • 200-300 g kjøtt/tofu
  • 1 ss red curry paste
  • En dæsj avokadoolje eller annen olje
  • Litt fersk korainder
  • Salt
  • Pepper

  • TOPPING
  • Finsnitta kål
  • Spirer (brukte brokkoli og reddikspirer)
  • Finsnitta gulrot
  • 2 vårløkstilker kutta i tynne skiver
  • Finhakka chili om du ønsker den sterere

  • NUDLER
  • Ramennudler, risnudler eller squashnudler
Framgangsmåte
  1. Finhakk hvitløk, chili, ingefær, løk og sitrongress og surr det i litt avokadolje i en tykkbunnet kjele.
  2. Tilsett sopp i tynne skiver og surr litt videre på middels+ varme. Pass på at det ikke svir seg og rør rundt ofte. Ca 10. minutter for å få ut ekstra mye smak.
  3. Tilsett så krafta og vann og la det koke opp.
  4. I mens prepper du kjøttet/tofuen ved å tilsette 1 ss red curry paste, salt, pepper og avokadolje og setter dette til side til det er tid for steking.
  5. Finsnitt toppinga (gulrot, kål og vårløk etc)og dander dette sammen med spirer i passende skåler.
  6. Når krafta har kokt opp skrur du ned varmen litt og lar den stå og kose seg i 15-45 minutter, alt ettersom hvor god tid du har. Tilsett fiskesaus og eddikk mot slutten og smak til med salt og pepper.
  7. Når det er igjen 10 minutter av putre-tida til suppa, tilsetter du finhakket vårløk og litt fersk hakket koriander før du steker kjøttet/tofu etter anvisning på pakka.
  8. Så koker du nudler eller spiralizer zoodles.
  9. Så kan du bare dandere det i en bolle som på bildet over.
Recipe by SMART MAT | RASKE BEIN at https://smartmatraskebein.no/2018/01/ramennuddelsuppe/