[inneholder info om sponsede produkter*]
Dette brødet er sykt moist og smaker litt som krydderkake. Den er proppet med fiber, som er bra for å holde tarmene glade og sørger for at man holder seg mett lengre. Perfekt som en snack eller et lite måltid. På grunn av høyt fiberinnhold ville jeg valgt å droppe det rett for ei økt om man har sensitiv mage eller synes det er ubehagelig med for mye fiber. Brødet er dessuten gluten- og melkefritt.
Ingredienser
1 flaskegresskar – til denne oppskrifta trenger du 150 gram ovnsbakt
40 g chiafrø
100 g squash
70 gram kokosmel + 1 ts fiberhusk
2 egg
100 g kokosmelk
50 g vann
2 ss kokosolje
1 ts salt
1 ts kanel
1 ts ingefær
4 ss maplesyup
1 ts bakepulver
Topping (vagfritt): gresskarkjernefrø
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220 grader. Del gresskaret i to, fjern kjernene og den myke kjernen. Skrell så gresskaret og skjær det i terninger på ca 2×2 cm.
- Ha over på bakepapirkledd plate og bak i i ca 35-40 minutter, eller til gresskaret er helt mykt inni og lett karamellisert på utsiden. Sett til side og avkjøl – gjerne i kjøleskap for å fremskynde prosessen. Trenger ikke være helt kaldt, men kaldt nok til at det ikke påvirker eggene.
- Senk ovnstemperaturen til 200 grader.
- Mål opp 150 gram av det ovnsbakte gresskaret og ha dette sammen med de andre ingrediensene over i en blender eller foodprocessor og kjør til smooth, ganske kompakt masse. Gresskaret du får til overs kan du bruke i pureer, salater eller supper. The sky is the limit.
- Kle en liten brødform eller ildfastform (ca. 10×20 cm) med bakepapir og ha røren over i denne.
- Strø gjerne noen gresskarfrø på toppen og stek på midterste rille i 40 min.
- Ta ut og avkjøl på rist.
Et godt tips er å skjære opp hele brødet i skiver og fryse porsjonsvis. Da kan du ta opp og varme i ovnen hver gang du ønsker. Det holder seg fint i noen dager på benken. Smaker godt alene eller f.eks med tahini, bananskiver og havsalt som på bildet.
Oppskriften er også publisert i papriutgaven av Runners World Norge.
* Bildene er tatt med Samsung Galaxy s10+.