Disse chocolate chickpea cookies’ene ble til en gang jeg hadde tenkt å lage hummus, men tenkte at her må det gå ann å shufle litt med ingrediensene og lage noe cookies-aktig. Jeg elsker å eksperimentere med mat og spesielt om man kan bruke ingredienser på en ny måte enn før. I e-kokeboka mi SMART MAT FOR RASKE BEIN var et av målene å uppe grønnsaksgamet i de fleste rettene, uten at det ble overkill.
Anyways, back to the cookies:
Jeg liker å bruke kikerter, da de har et godt innhold av proteiner i tillegg til fiber. Du kan faktisk hente 12,5 gram med fiber på bare 2,5 dl kikerter, og dette er ca 50% av hva som er anbefalt som daglig fiberinntak. Wow! Det som gjør det enda gøyere er at en større andel av fiberinnholdet i tillegg er uløselig, som i de aller fleste tilfeller kommer seg helt til tykktarmen uforandret. Dette fôrer bakteriene i tarmen vår, som kan bryte ned uløselig fiber og gjøre det om til kort-kjedete fettsyrer. Disse fettsyrene kan absorberes av cellene som omslutter tarmveggen vår og kan bli brukt som energi for disse cellene. Dette gjør at tarmcellene våres kan holde seg sunne og friske.*
Dessuten inneholder disse tahini, som har et bra innhold av zink. Mørk sjokolade har en god dose magnesium, så da kan jo disse være perf etter ei treningsøkt også, ikke sant?
Dette er en meget enkel oppskrift som du smeller sammen på typ 5 minutter. Du tenker kanskje at, hæ? Kikerter i cookies, nope, nah, ain’t gonna happen. Men da utfordrer jeg deg til å teste det ut, og så skal du se at du blir overrasket!
Ingredienser
- 270 gram kikerter (en boks skylt)
- 2 ss tahini eller mandelsmør (eller annet nøttesmør)
- 1 ts havsalt
- 4 dadler (uten stein)
- 2 ss maplesirup
- 30-40 g hakket mørk sjokolade
- ½ vaniljestang eller ½ ts vaniljepulver
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Ha alle ingrediensene bortsett fra sjokoladen i en blender eller foodprocessor eller bruk litt håndkraft med en stavmikser. Kjør til det har blitt en jevn masse.
- Tilsett den grovhakkede sjokoladen.
- Kle en bakeplate med bakepapir og bruk et par skjeer og form til runde cookies.
- Stekes på 180 grader i 20 minutter.Server umiddelbart, da smaker de aller best, men holder seg også fint på en lufttett boks i inntil 3-4 dager.