Dette er min tolkning av ramennuddelsuppe, og jeg har henta inspirasjon ved å se på Pinterest. Freestyla meg fram til en kraft jeg synes ble god, og toppa med det tilbehøret som hørtes digg ut. Det mest vanlige er at man også i tillegg til kjøtt/tofu etc topper suppa med et halvt bløtkokt egg, noe jeg valgte og ikke gjøre, men dette kan du jo gjøre om du vil.
Suppa kan være unnagjort på 30 minutter om du vil, men jeg synes den smaker ekstra godt om den får stått og godgjort seg i litt over én time.
Når det kommer til valg av topping, så kan jo dette varieres litt i forhold til hva som finnes, og hva du er gira på. Jeg har valgt ingredienser som er lett å finne i butikkene og i tillegg meget rimelig.
- TIL SUPPA
- 2-3 ss olje å steke i (brukte avokadoolje)
- 1 chili
- 3 hvitløksfedd
- 2 cm ingefærrot
- 1 liten gul løk
- 4 stilker vårløk
- 1 stilk sitrongress
- 250-300 g aromasopp eller annen sopp
- Fersk koriander
- En god kraft, jeg brukte 2,5 dl kyllingkraft fra Stange (de beste er geleaktig, da får du i det en god dose kollagen)
- 4 ganger så mye vann som kraft
- 2 ss fiskesaus
- 1 ss riseddikk eller annen hviteddik
- En klype salt
- Litt pepper
- TIL KJØTT/TOFU
- 200-300 g kjøtt/tofu
- 1 ss red curry paste
- En dæsj avokadoolje eller annen olje
- Litt fersk korainder
- Salt
- Pepper
- TOPPING
- Finsnitta kål
- Spirer (brukte brokkoli og reddikspirer)
- Finsnitta gulrot
- 2 vårløkstilker kutta i tynne skiver
- Finhakka chili om du ønsker den sterere
- NUDLER
- Ramennudler, risnudler eller squashnudler
- Finhakk hvitløk, chili, ingefær, løk og sitrongress og surr det i litt avokadolje i en tykkbunnet kjele.
- Tilsett sopp i tynne skiver og surr litt videre på middels+ varme. Pass på at det ikke svir seg og rør rundt ofte. Ca 10. minutter for å få ut ekstra mye smak.
- Tilsett så krafta og vann og la det koke opp.
- I mens prepper du kjøttet/tofuen ved å tilsette 1 ss red curry paste, salt, pepper og avokadolje og setter dette til side til det er tid for steking.
- Finsnitt toppinga (gulrot, kål og vårløk etc)og dander dette sammen med spirer i passende skåler.
- Når krafta har kokt opp skrur du ned varmen litt og lar den stå og kose seg i 15-45 minutter, alt ettersom hvor god tid du har. Tilsett fiskesaus og eddikk mot slutten og smak til med salt og pepper.
- Når det er igjen 10 minutter av putre-tida til suppa, tilsetter du finhakket vårløk og litt fersk hakket koriander før du steker kjøttet/tofu etter anvisning på pakka.
- Så koker du nudler eller spiralizer zoodles.
- Så kan du bare dandere det i en bolle som på bildet over.