Har vært så heldig å fått et samarbeid med Kitchentime, og de sendte meg en håndholdt spiralizer. Perfekt til å lage zoodles eller squashpasta med. Det gir det et skikkelig digg tilbehør til middag eller lunsj og tar 3 minuttter å lage. Perfekt måte å få i seg flere grønnsaker på. Her er én av mine favoritter hvor du mikser rå squashpasta med guacamole og serverer det ved siden av ovnsbakt laks og søtpotetchunks.
Planlegg litt smart, så setter du inn søtpotetene i ovnen først. Når det er igjen 18 minutter, slenger du laksen inn, så er de ferdig på likt. Du må selv nesten se ann hvor mye søtpotet du vil ha og hvor mye laks du spiser.
Søtpotetchunks
- Ønsket mengde søtpotet, brukte 2 middels store søtpoteter til to personer.
- Salt og pepper etter smak
- Olivenolje eller nøytral kokosolje
- Saften av lime eller sitron
- Sett ovnen på 225 grader.
- Vask søtpotetene godt. Hakk opp ønsket mengde søtpotet i 2 cm terninger og ha over i en bolle.
- Hell over en god klunk med olivenolje eller litt nøytral kokosolje og krydre med salt og pepper før du skviser over litt lime eller sitron. Bland godt rundt.
- Fordel søtpotetchunksene utover en bakepapirkledd plate og sett inn i ovnen i 40 minutter.
- Prepp laksefileetene imens.
Ovnsbakt laks done easy.
- Ønsket mengde laks, brukte 500 gram til to personer
- Salt, pepper og korianderpulver etter smak
- Saften av én lime
- Legg laksefiletene i en ildfastform og krydre med malt koriander, salt og pepper og skvis over saften av en lime.
- Når det er igjen 18 minutter av søtpotetene, så senker du temperaturen til 200 grader og slenger fisken inn. Pleier bare å sette det på en rist rett over potetene, det pleier å gå fint.Mens de står å godgjør seg i ovnen lager du squashpastaen og guacamolen.
Jeg liker å lage denne guacamolen med superpowers, for da booster du enkelt næringsinnholdet ytterligere.
Zoodles
- Beregn 1-1,5 squash per person, brukte 2 grønne og én gul til 2 personer. Ble litt til overs.
- Valgfritt: lett panneristede sesamfrø, solsikkefrø eller pinjekjerner til topping
- Bruk en spiralizer til å lage squashpasta.
- Miks squashpastaen med guacamolen og server med søtpotetchunks og ovnsbakt laks.
Dette er perfekt som både preløps- og postløpingsmiddag i mine øyne. Sunt fett, gode karbohydrater og bra med protein.
Legg igjen en kommentar